Mazsolás marhanyelv
Hozzávalók:
- 1 marhanyelv;
- 20 dg mazsola;
- 2 evőkanál liszt;
- 2 dl tejszín;
- 5 dg vaj;
- őrölt pirospaprika;
- ízlés szerint só.
Elkészítése:
A nyelvet enyhén sós vízben megfőzzük.
Amikor megpuhult a bőrét lehúzva beletesszük egy lábasba, és felöntjük annyi
vízzel, amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és sóval ízesítve,
lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk.
Közben piros rántást készítünk,
felengedjük a mazsolás nyelv főzőlevével, hozzákeverjük a tejszínt, és jól
felforraljuk. A mártást kevés sóval ízesítjük, majd beletesszük a leszűrt
mazsolát és ezzel is rottyantunk rajta egyet-kettőt.
A húst felszeleteljük, tányérokra rakjuk, és leöntjük a mazsolás mártással.
Köretként ropogósra sült, füstölt sajttal töltött burgonyakrokett adunk hozzá.